Goudsch Goed is eerlijke kleding.
Simpel, puur, mooi in zijn eenvoud. Een draagbare ode aan onze mooie stad en een blijvende herinnering aan de plek waar je woont, woonde of zou willen wonen!

blog - 31 augustus 2017

Hoe ideeën geboren worden

Ik denk dat het een jaar of drie geleden is dat ik, onder een lekker voorjaarszonnetje en met een ijsje, over de kaasmarkt liep. Voor de niet-Gouwenaar: de kaasmarkt is een van de redenen dat de binnenstad van Gouda iedere donderdag volstroomt met toeristen. Het was dus best een opgave, met in de ene hand een ijsje en in de andere een kinderwagen. Ik slalomde om toeristen vanuit de hele wereld die zich verwonderden over onze mooie stad.

Het was daar, op dat moment, dat ik me voor het eerst afvroeg waarom we eigenlijk geen échte ‘Gouda-spullen’ verkopen. En dan geen schreeuwend lelijke, goedkope, in China geproduceerde, over-sized t-shirts, maar echt mooie producten, die je zelfs als Gouwenaar met trots zou dragen.
Ik besprak het thuis en probeerde het manlief en zijn compagnon in de schoenen te schuiven. Maar omdat zij daar niet mee bezig wilden zijn en ik nooit van mijn leven een eigen bedrijf zou beginnen, zakten mijn ideeën weg in de waan van alledag ...

Nu, drie jaar later

In mijn vrije tijd vind ik het erg leuk om af en toe wat te prutsen op de naaimachine, probeer ik met guts en gummen kraamcadeautjes te bedrukken en hijs ik de kinderen in eigen maaksels. En toen er dit voorjaar voor de tweede keer een berichtje voorbij kwam in mijn tijdlijn over een workshop zeefdrukken, werd mijn interesse gewekt. Een nieuwe vorm van textiel bewerken waar ik nooit eerder iets mee had gedaan.
Het is leuk om zo nu en dan wat nieuws te leren, dus ik schreef me in. Al snel kreeg ik een mail met bevestiging en … de opdracht om mijn eigen afbeelding aan te leveren.
Ik had gelukkig nog even de tijd, dus eerst maar eens iets bedenken. Mensen die me kennen, weten dat ik niet voor een standaard plaatje van Google ga. Ik wilde iets unieks.
Diezelfde week, onderweg naar de markt voor wat laatste stofjes voor een nieuwe creatie, struikelde ik wederom over de toeristen. En juist dáárdoor werd ik plotseling opnieuw geconfronteerd met mijn plan van drie jaar geleden. Er waren nog altijd geen mooie souvenirs, voor toeristen óf gewoon voor trotse inwoners. Wat een herinnering was, kreeg vorm in m’n hoofd. Het aangezicht van het Goudse stadhuis zou mijn eerste zeefdruk worden.


Andere berichten

30 september 2017 - Goudsch Goed!

10 september 2017 - Klaar voor de start!

3 september 2017 - Goed in handen

1 september 2017 - Een eigen bedrijf? Nooit!